Info

Wanneer trimmen?

Vele mensen vragen zich af: “Hoe vaak moet mijn huisdier getrimd worden?” Deze vraag is geheel afhankelijk van de vachtconditie en dus vaak ook verschillend per ras. Om u toch een richtlijn te geven vindt u hieronder een opsomming van de trimbeurten per ras.

Kortharige honden 2 tot 4 maal per jaar
Honden met veel onderwol 2 tot 4 maal per jaar
Ruwharige vachten 2 tot 4 maal per jaar
Spaniëlvachten 4 tot 6 maal per jaar
Poedelvachten 4 tot 8 maal per jaar
Kortharige katten 2 tot 4 maal per jaar
Half langharige en langharige katten 4 tot 6 maal per jaar
Kortharige konijnen 2 maal per jaar
Langharige konijnen 4 tot 8 maal per jaar

Als u een afspraak maakt is het niet meteen noodzakelijk dat u het volledige programma neemt voor uw hond. U kunt ook bijvoorbeeld bij mij een afspraak maken om specifieke gedeeltes van uw huisdier te laten behandelen zoals enkel de pootjes bijknippen, oren uitplukken, nagels knippen en noem maar op. Indien u hier vragen over heeft mag u mij altijd vrijblijvend contacteren.

Wat gebeurt er in een trimsalon?

Als u uw hond naar het salon brengt zal u hem of haar, hoe erg u het ook vindt, voor een bepaald moment bij ons alleen moeten laten. Wees gerust, uw hond is in goede handen bij ons.

Zodra u vertrekt, zullen wij uw hond eerst laten rondsnuffelen in het salon zodat hij of zij kan wennen aan de omgeving. Daarna zullen wij uw hond op de trimtafel zetten om allereerst te kammen en te ontklitten.

Hierna zullen we hem of haar, in de meeste gevallen, wassen met professionele producten die het beste zijn voor de verzorging van uw hond. Na het wassen zal hij of zij gedroogd worden met een waterblazer, waarna uw hond geheel droog geföhnd wordt. Daarna zullen we verder gaan met het in model brengen van uw hond en de verdere afwerking.

Wat kost dit?

Ik kan u telefonisch een richtprijs geven afhankelijk welk ras u heeft, maar een juiste prijs kan ik pas vaststellen nadat ik uw hond gezien heb.

In de prijs is inbegrepen:

  • een grondige kambeurt
  • het knippen van de nagels
  • het reinigen van de oren
  • een grondige wasbeurt met professionele shampoo en conditioner
  • de verdere afwerking ( plukken van dode haren, pootjes rondknippen en effileren, … )
  • een vleugje glans en parfum

Let op!!! Hoe beter u de hond verzorgt, hoe minder de verzorgingsbeurt u zal kosten!